Noveller

Ordspira Förlag tar dig till en annan värld

Kontakt

E-post: info@ordspiran.se

Ordspira Förlag

Fantasi för nyfikna

Förlagets noveller

Ordspira Förlag ger ut noveller inom fantasy, science fiction och skräck.

Under alla år som kriget varade har jag längtat efter fred. Nu har vi äntligen segrat och allt kan återgå till hur det var. Såvida inte ...

"Godmorgon segrare" är en science fiction novell om vad som händer efter segern. Den har tidigare publicerats i antologin "Efter slutet".

E-novell:

ISBN 978-91-883811-5-6

När jag vaknar upp, kidnappad av rymdklädda varelser, är tanken på flykt det som driver mig. Jag måste hem till barnen och Peter. Inget får stoppa mig. Oavsett vad som händer måste jag härifrån ...

Skräcknovell av det lite annorlunda slaget

Tidigare publicerad i antologin "13 svarta sagor".

E-novell:

ISBN 978-91-883810-2-6

In a city full of androids - humanoid robots indistinguishable from their flesh and blood counterparts - Kate joins the resistance to fight a world ruled by machines. Will she and the resistance succeed in defeating the machines, or will they die trying?

 

This short story has previously been published in the anthology "Waiting for the Machines to Fall Asleep".

E-novell:

ISBN 978-91-981825-7-6

Vellians armé vinner alltid. Så har det alltid varit. Så kommer det att förbli. Fast det här sista uppdraget är svårare än vanligt. Men just när slaget står och väger så förändras allt och jag börjar tvivla på allt jag någonsin trott.

 

Tidigare publicerad i antologin Maskinblod 3.

E-novell:

ISBN 978-91-981825-5-2

Bella är en android som finns till för att tjäna. Hon lever dagligen med verbala övergrepp som måste accepteras eftersom hotet att skickas till förbränningsugnen är ständigt närvarande. Men en dag händer något som gör att Bella inte längre kan fortsätta på samma sätt. Hon måste göra ett val som kan innebära skillnaden mellan liv och död ...

E-novell:

ISBN 978-91-981825-4-5

Mänskligheten står inför utrotning. Grendlarna, en ras av ostoppbara krigsmaskiner, förtär värld efter värld. Hanna, en ung djurtämjare, och Alina, en av kolonialmaktens främsta exobiologer, kastas rakt in i ett uppdrag som kommer att avgöra hela mänsklighetens framtid.

 

E-novell:

ISBN 978-91-981825-0-7

 

På väg hem från en katastrofal semester plockar Pato upp en liftare. Det borde han inte gjort...

 

Peligro är en skräcknovell som utspelar sig i Atacamaöknen i norra Chile.

 

E-novell:

ISBN 978-91-981825-1-4

Övergiven och ensam kunde jag inte själv försörja mitt barn. I en värld där pengarna styr tvingar graviditeten mig till mitt livs svåraste val. Jag trodde det var det värsta som kunde hända, men det var bara början på mardrömmen.

 

Beslutet är en skräcknovell som utspelar sig i en nära framtid.

 

E-novell:

ISBN 978-91-883811-0-1