Recensioner Förlora för att vinna

Ordspira Förlag tar dig till en annan värld

Ordspira Förlag

Fantasi för nyfikna

Recensioner

 

Förlora för att vinna

 

Anna Granström Goodreads

 

Spännande bladvändare! Älskade storyn om Vael och Soi. Saknade lite mer känslor och inlevelse, men helt klart läsvärd, bra och välskriven sience fiction för unga vuxna.

 

Annas recension

Johannapannan funderar

 

Dock tycker jag att den blev mer spännande på slutet och när man väl inser hur allt hänger samman då inser man att det är ungefär samma drivkraft som gör att inte Jorden är full av happy people som alla en lika stor del av jordens tillgångar och resurser… Klart ok att läsa!

 

Johannapannans recension

Spektakulärt

 

Förlora för att vinna beskrivs som ett rymdäventyr med fantasykänsla och det är bara att hålla med. Trots sin blandning av genrer känns den inte unik eller nytänkande, men det är en välskriven bok med spänning och äventyr.

 

Spektakulärts recension

 

 

BTJ recension Lektör: Fia Idegård Häftepos: 14104607

 

Kärlekshistorien mellan Soi och vailanen Vaelal skildras fint och väcker tankar om gränsöverskridande förhållanden. Bitvis är berättelsen både spännande och intressant och författaren uppvisar stor berättarglädje, som säkert kan locka tonårsläsare.

 

Tomas Cronholm för SF Forum

 

Men det är naturligtvis i själva verket en styrka hos en sf-bok, att man börjar fundera. Och den här är så pass välskriven att den mycket väl kan rekommenderas för en bred läsekrets - både vuxna och ungdomar kan definitivt ha glädje av den.

 

 

Västmanlänskans bokblogg

 

Jag tycker författaren lyckas bra med att beskriva den här världen som är både bekant och främmande. Varelserna blir allt mer "mänskliga" vartefter Sophie lär känna dem, men hon får också anledning att reflektera över om det sättet människorna på jorden lever på alltid är det bästa. Hon får också starkare band till vissa av personerna i sin närhet än hon hade räknat med.

 

Annars är det en ganska klassisk äventyrsberättelse. Här är det inte så tydligt vilka som är de onda eller de goda och det gör ju berättelsen lite mer spännande att inte ha det så tydligt. Det är naturligtvis med hjälp av en kombination av kunskap från Jorden och Vailao som Sophie börjar kunna förstå och påverka situationen hon befinner sig.

 

Spännande läsning!

 

Västmanlänskans recension

 

May-Louise Andersson Boktipset

 

På Vailao är livsreglerna annorlunda; kärleken är viktig och den är evig. Varje andetag räknas, minst sagt. Läs boken och du får veta varför. Eva Holmquist kan med få meningar få fram kärleksscener utan att ta till enkla floskler.

 

Recensionen

 

Astrid Ahlbergs blogg

 

Eva Holmquist har skapat en originell och spännande värld, håller högt tempo i handlingen och skildrar trovärdigt samspelet mellan karaktärerna. Språket är moget och proffsigt och läsandet störs inte av amatörmässiga fel. Temat är gripande och man hoppas verkligen att Soi och hennes vänner ska lyckas med sitt självpåtagna uppdrag. Jag ger boken ett högt betyg och rekommenderar den varmt för egentligen alla läsande åldrar.

 

Recensionen

 

BookieCookiez

 

Här kommer ett boktips till alla er som gillar science fiction och fantasy. Den här boken fick mig fast från första stund. Man talar om att sluka böcker men den här boken slukade mig! Jag var så svältfödd på en riktig fantasyhistoria: en sådan som fullständigt förflyttar mig till en annan värld, en sådan som får mig att glömma tid och rum och bara vilja vända blad. Den här boken var en sådan bok!

 

Recensionen

 

Tora Greve

 

Boken berör två intressanta problem, dels tankar om hur överbefolkning föder krig, dels genomskådandet av invanda mönster som att resultatet av parbildande måste bli barn.

 

Jag gillar denna världen.

 

Recensionen

 

Kontakt

E-post: info@ordspiran.se